Menu

Onze werkwijze

buiten-rijdenBelangrijk voor u dus belangrijk voor ons

Wen-periode/ dagritme
Als u ervoor kiest om uw kindje bij Villa Tovertuin te brengen, zal het natuurlijk wel even moeten wennen aan een andere omgeving en aan de gezichten van de pedagogisch medewerkers. Villa Tovertuin heeft een klein team, waardoor uw kind niet elke dag een ander gezicht krijgt te zien. We werken op het kinderdagverblijf ook met een vast dagritme, waardoor elke dag er hetzelfde uitziet. Met de combinatie van  vaste gezichten op de groep en een vast dagritme zorgen we ervoor dat uw kindje zich snel thuis voelt bij ons op de groep.

We vinden het erg fijn dat we eerst een wen-ochtend afspreken, als uw kindje bij ons komt spelen. Een wen-ochtend is een ochtend die niet gefactureerd wordt, maar waarbij het kindje bij ons gebracht wordt en de ouder nog thuis is.

Mentor
Sinds januari 2017 werken we op het kinderdagverblijf met een mentor. Elk kindje heeft zijn eigen mentor. Met deze persoon bespreekt u de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor een gesprek met de mentor van uw kind. Als er in de tussentijd iets plaatsvindt met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind trekken de pedagogisch medewerkers natuurlijk meteen aan de bel.

Samen opvoeden
Omdat we het erg belangrijk vinden dat een jong kind zich prettig voelt bij ons op het kinderdagverblijf, willen we zoveel mogelijk aansluiten bij de opvoeding zoals u die als ouder voor zich ziet. Wij gebruiken daarom bij kinderen tot 2 jaar een overdracht schrift. Maar ook als ze 2 jaar zijn geweest willen we graag met u in gesprek blijven over de opvoeding van uw kind.
Onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold naar de eisen die gesteld worden aan  hun functie. Ze weten veel over de opvoeding van uw kind. Mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld voeding, slapen of dergelijke dan kunt u altijd terecht bij een van onze pedagogisch medewerkers.