Menu

Peuteropvang

Vanaf 6 juli 2020 bied Villa Tovertuin peuteropvang aan.

“De Peutergroep wordt ook vaak peuterspeelzaal of voorschool genoemd”

Papegaai Pip

“De peutergroep is helemaal gericht op de ontwikkeling van het kind. Spelen staat daarbij voorop!”

Papegaai Pip

Wij zien dat kinderen die iets nieuws hebben geleerd, groeien. Het is heel bijzonder om daaraan bij te dragen. We zorgen dat de kinderen echt klaar zijn voor groep 1 als ze vier worden. Bijvoorbeeld door een kindje met een taalachterstand te stimuleren en samen veel taalspelletjes te doen. Of door ervoor te zorgen dat een onzeker kind zich veilig voelt om met andere kinderen te spelen. Elk kind benaderen we gericht op zijn of
haar eigen niveau.

Dat werkt ontzettend goed: Het maakt ze weerbaar en geeft ze veel
meer zelfvertrouwen.”

Onze peutergroep is een kinderopvanggroep waar intensief gewerkt wordt met een VVE Programma: Voor- en Vroegschoolse Educatie. VVE is een speciaal speel- en leerprogramma voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. In een veilige omgeving krijgen peuters de ruimte om onder begeleiding te spelen en zich te ontwikkelen. Ze worden uitgedaagd met spel en activiteiten. Daarbij doen ze allerlei ervaringen op. Naar de peutergroep gaan is leuk en leerzaam tegelijk. Door met elkaar te spelen ontdekken peuters de wereld. De peutergroep  is helemaal gericht op de ontwikkeling van het kind. Wij werken met de peutergroep veel samen met Basisschool St Theresia, tevens zijn wij in de basisschool gevestigd. Ook spelen we Samen met de kinderen van groep 1 op het plein. Deze samenwerking zorgt ervoor dat kinderen het minder spannend vinden om als ze 4 zijn naar groep 1 te gaan. De juf en klasgenootjes zijn dan niet meer vreemd.

VOOR WIE IS DE PEUTEROPVANG?

De peuteropvang is voor alle peuters van 2,5 tot 4 jaar. Vanaf de geboorte van uw kind gaat u naar het consultatiebureau. Als uw kind kans heeft op een taal- of onderwijsachterstand, dan krijgt u tijdens het 14-maanden-consult een VVE-indicatie. Heeft uw kindje een VVE indicatie laat ons dat dan weten.

Voor de peuteropvang moet u uw kind opgeven. Opgeven is ook noodzakelijk als uw kind reeds onze kinderopvang bezoekt. Toelating van de peuteropvang gaat op datum van inschrijving.

2 groepen Voorschool

Groep Groen: 

Maandag en woensdag 8:30 uur t0t 13:45 uur.

Groep Geel:

Dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 13:45 uur.

U kunt het inschrijf formulier voor de peuteropvang ophalen bij Kindcentrum Villa Tovertuin.

Geef bij opgave ook uw voorkeur van groep door.